lunes, 21 de febrero de 2022

I ARA QUÈ?

Després de l’exitosa aturada del passat 17 de febrer: ara què?

Després d’aproximadament 20 anys, els comandaments van secundar l’aturada, no ens posarem a donar dades de quants van parar, sinó el més important, que alguns ho van fer. Pocs, molts? Si venim de zero només que haguessin secundat 2 ja seria un èxit, més tenint en compte la seva històrica proximitat a la direcció. Aquesta va fer servir les més vils estratagemes per fer fracassar la mobilització. Quan els talps de la direcció van fer arribar el malestar dels comandaments, van anomenar serveis mínims el mateix dia de l’aturada. Això no s’havia fet mai, ens referim a posar mínims als comandaments. Esperem que el comitè de vaga, que està per això i per altres coses, posi fil a l’agulla. Es va respectar el percentatge de mínims? 

Menció especial tenen, com sempre que hi ha vaga ( a no ser que sigui general), els sindicats ugt, ccoo i sit, ni estaven a les cotxeres ni se’ls esperava. Tenint rebaix, no hi havia ni un d’ells a les cotxeres, ni se’ls va veure els dies previs incitant i promocionant que les persones afiliades al seus sindicats secundessin l’aturada, com sempre fan: “libre albedrio”. Les persones que estan afiliades a aquests sindicats haurien de saber, que un sindicat no és una gestoria ni una empresa de col·locació, haurien de ser organitzacions on es troben les persones treballadores per participar, decidir i portar a l’acció solucions per millorar les condicions laborals. Després prenent el cafè es queixaran de com en són de corruptes i la cara dura que tenen però seguiran afiliades i pagant la quota.

També s’ha de fer un esment especial a les i als agents de centre, als AICs i als tècnics polivalents que també van secundar l’aturada i que també els hi van fer la mateixa jugada que als comandaments.

Esperem que en properes mobilitzacions no haguem de fer una felicitació especial en aquests col·lectius perquè fan el que els conductors han fet tota la vida i que es converteixi en habitual, ja que, només així aconseguiran les seves reivindicacions. No tothom pot arribar a la part de dalt de la piràmide jeràrquica d’aquesta hiperdimensionada direcció i s’ha de lluitar i defensar les condicions del teu lloc de treball, no esperant que uns altres ho facin per tu.

El personal de conducció va fer la seva feina com quasi sempre. Segur que van haver esquirols què  l’únic que saben fer és aprofitar-se del sacrifici i la lluita dels i de les altres per després posar les dues mans per recollir els beneficis. Els exemples són innumerables: el laude d’obligat compliment, els dos dies, l’entrepà, etc. A les persones que porteu menys temps a l’empresa recordar-vos que vàreu venir a aquesta per les condicions laborals que tenim. Que aquestes condicions no s’han aconseguit per obra de l’esperit sant ni tan sols per la bona fe de la direcció sinó per les vagues, mobilitzacions i lluites d’uns i d’unes abans que vosaltres.

La manifestació que va anar de la Delegació del govern espanyol fins a l’Ajuntament va ser molt nodrida, com feia temps que no es veia ( als vídeos ens remetem), malgrat que moltes de les companyes i companys que van entrar el bus a cotxeres no van venir i que la majoria de les persones que tenien festa i les de la tarda, tampoc. Esperem que a la propera, vinguin. 

I com sempre, inalterables davant l'adversitat, material mòbil del Triangle.

Va haver una gran anomalia en referència a com s’ha vingut actuant en les històriques mobilitzacions de la plantilla de Transports de Barcelona, l'assemblea al finalitzar qualsevol mobilització, on s’analitzava com havia anat aquesta, que n’opinava la gent i que s’havia de fer a curt i llarg termini. Doncs bé el dijous 17 no va haver assemblea ni participació, reclamem que hi sigui a la propera, reclamem una altra mobilització, que hi hagi participació assembleària i no perdre les bones costums ni  aquesta oportunitat que se’ns presenta per tots els col·lectius d’aconseguir les nostres reivindicacions  i els 25 milions desapareguts per “ arte de birlibirloque”.

Per cert, on hauran anat a parar els 25 milions? Perquè si es treballa amb un contracte programa, aquests estaven pressupostats, no?

HEM TINGUT MILLOR INICI QUE AMB ELS 2 DIES, PER TANT HEM DE CONTINUAR EN LA MATEIXA LINIA, EXTENDRE LA MOBILITZACIÓ ENTRE MÉS PERSONES I CONVOCAR UNA ASSEMBLEA MULTITUDINARIA QUAN ABANS MILLOR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario