viernes, 25 de febrero de 2022

I ARA QUÈ? 2a PART

Després de l’exitosa aturada del passat 17 de febrer: ara què?

Doncs ara sit i ugt convoquen aturada del 28.02.22 al 03.03.22, de 08:30h a 10:30h, de 16:30h a 18:30h i de 22:00h a 24:00h.  

A més demanen unitat del Comitè d’Empresa de TB; unitat? Quan per una vegada hi havia unitat del CE i els esquirols no podien dir la frase clàssica: “és que no hi ha unitat dels sindicats, bla, bla bla”. Perquè no han portat la proposta al CE? Perquè no han demanat la unitat al si del CE? Quin obscur propòsit té la convocatòria d’aquesta aturada? Més parlant de la ugt, que històricament s’ha oposat a fer vaga pel Mobile World Congress i més havent un govern a la ciutat de comuns i psc.

La convocatòria la deurien presentar entre el 14 i el 17 de febrer, i no hem sabut res, fins aquesta setmana en twit. Pensen els convocants fer acte de presència en els centres de treball per arengar als seus afiliats a que secundin l’aturada? Pensen informar-nos a la resta de persones treballadores de Transports de Barcelona del motiu i de l’objectiu de convocar i secundar aquesta aturada? Els veurem els dies de les aturades des de primera hora als centres de treball per explicar-nos que hem de fer aquell dia, les nostres obligacions perquè no ens sancionin i els nostres drets perquè no ens enganyi la direcció?

Totes les persones treballadores de TB hauríem de donar una lliçó a ugt i sit secundant l’aturada i animar a ACTUB, CGT, CCOO i ACAT a fer el mateix. Seria la primera vegada, després de molts anys d’intentar-ho, que podem fer vaga durant el Mobile. Sempre s’havien oposat ccoo, ugt i sit, seria una paradoxa. Sabem que no es pot esperar res d’aquests sindicats però si de la unió de la plantilla, que és com històricament hem aconseguit les coses en aquesta empresa.

Sabem que hi ha reticències per part dels sindicats més mobilitzats i per part de la plantilla més activa però és una oportunitat de fer alguna cosa per recuperar els 25 milions. Hem d’esperar a que la resta del CE es mobilitzi? Quan temps ha de passar perquè això succeeixi? Quan això passi voldrem que ugt i sit mobilitzin els seus afiliats, no?

Entre totes i tots podem aconseguir canviar el rumb de la negociació del conveni, que està clar cap a on s’encamina i recuperar els 25 milions obligant als que mai es mouen a fer-ho. Són molts diners, uns 7000€ per persona, amb els quals es poden fer moltes coses, pagar molts deutes i tapar molts forats.

Quina és la posició de la majoria del CE, fer que la mobilització fracassi perquè els que la convoquen tenen els antecedents que tenen i res albira res bo o per el contrari lideren l'aturada i fan que sigui un èxit per aconseguir els nostres objectius?

Laia Bonet dimissió. No oblidem els seus tuits acusadors i la mala gestió com a presidenta de TMB


No hay comentarios:

Publicar un comentario