viernes, 27 de noviembre de 2020

VACANCES I ESTAT D'ALARMA



Les seccions sindicals ACTUB, CGT, SIT i UGT en diferents reunions de la permanent de TB i reunions per la covid-19 amb la direcció de la companyia havien demanat l’ajornament dels dies de vacances de Setmana Santa, com així queda reflectit en les seves diferents publicacions informatives, webs i actes de les reunions anteriorment esmentades, com a mínim des de la reunió del 3 d’abril de 2020 tal i com queda reflectit a la web d’UGT. 
La secció sindical de CGT a Transports de Barcelona, present al comitè d’empresa va sol·licitar mitjançant escrit dirigit a Marc Barberà, responsable de relacions laborals de Transports de Barcelona SA, el trasllat dels dies de vacances de Setmana Santa degut a l’estat d’alarma. 
A la reunió info covid-19 de TB de 9 d’abril de 2020 la direcció de Transports de Barcelona va contestar als sindicats presents al Comitè d’Empresa que denegava el trasllat dels dies de vacances de Setmana Santa. 
El passat 11 de novembre de 2020 el Jutjat de lo Social nº 1 de Melilla va sentenciar a favor d’una treballadora de l’empresa IVESUR-ITV S.A.U. per poder gaudir dels dies de vacances coincidents amb el primer estat d’alarma. 
En els fonaments de Dret de la sentència diu que si les vacances coincideixen amb un període de confinament, la persona treballadora afectada ha de conservar el seu dret a gaudir de les vacances en un temps posterior. La resolució del Jutjat de lo Social nº 1 de Melilla no admet recurs, de conformitat amb el contingut de l’article 126 de la LRJS. 
La treballadora demandant és una delegada d’UGT en aquella empresa, doncs ni UGT ni cap sindicat present al Comitè d’Empresa ha respirat sobre aquesta resolució de la justícia. No haurien, els legals representants dels treballadors defensar els drets de totes aquelles persones treballadores de Transports de Barcelona que van tenir dies de vacances durant el primer estat d’alarma i no estaven de baixa? 
És el moment de que es facin respectar per aquesta direcció que els va menystenir al denegar-los l’ajornament dels nostres dies de vacances quan ho van demanar, és l’hora de denunciar davant la justícia mitjançant conflicte col·lectiu. I diem que es facin respectar perquè més d’un va advertir a la direcció que es veurien en els tribunals sinó accedien a les seves peticions. 
La direcció mai ens ha agraït l’esforç, el sacrifici, el risc en que vam exposar la nostra salut quan vam treballar sense EPIs, posant-nos dies de vacances quan demanàvem canvis de descans. Ara és el moment de que la justícia ens retorni el que és nostre i els sindicats del CE, aprofitant la bona sintonia i la unió que han demostrat per signar el preacord de conveni, posin la denuncia pertinent. 
Des de Bescanvi Sindical animem a les treballadores i treballadors de Transports de Barcelona a que facin un “parte” de servei reclamant els dies de vacances coincidents amb el primer estat d’alarma.

No hay comentarios:

Publicar un comentario