domingo, 22 de noviembre de 2020

QUE TREBALLIN ELS ALTRES!

En el pamflet de la ugt, Las Noticias digital del 28 d’octubre de 2020 ( www.ugtcatalunya.cat/tb/wp-content/uploads/2020/05/LND-20201028.pdf ), diuen: “YA SE PUEDE PEDIR UNA MASCARILLA FPP2 POR CADA DÍA DE TRABAJO. Un conductor de Horta presentó una denuncia a la Inspección de Trabajo porque en la cochera se entregaban las mascarilla sueltas como si fueran tarjetas de Bescamvis. Con la ayuda del delegado de UGT en el CSS, la denuncia fue defendida y ganada. Así las cosas el inspector tuvo que recordar que el empleador está obligado a velar por la seguridad y salud de sus trabajadores.” Se’ls ha d’aclarir que no va ser un treballador d’Horta sinó Bescanvi Sindical el que va presentar la denuncia com ja vam anunciar en un article a http://bescanvisindical.blogspot.com/2020/09/bescanvi-sindical-denuncia-la-manca-de.html el 20 de setembre. A l’article ja explicàvem que el 27 de Juliol de 2020 havíem posat una denuncia a Inspecció de Treball, davant de la inoperància i el passotisme de la direcció de l’empresa i la manca de lideratge i empenta del delegats del Comitè de Seguretat i Salut(CSS). Doncs bé, un d’aquests delegats, concretament el d’ugt, malbaratant el seu rebaix sindical permanent, no va fer la seva feina, que hagués estat posar una denuncia per manca d’EPIs i ara intenta posar-se medalles aprofitant el treball d’altres persones.  

Quina ajuda va aportar la ugt? Va cedir els seus advocats per redactar la denuncia? Va facilitar hores de rebaix a algun afiliat a Bescanvi Sindical per redactar-la? Va oferir ajut intel·lectual o moral? Anava aquest delegat de la ugt preparat amb documentació legal per facilitar a Bescanvi Sindical aconseguir que donessin una mascareta per cada dia que anem a treballar? 

El delegat de la ugt va poder entrar a aquesta reunió perquè el representant de Bescanvi Sindical no s’hi va oposar, ja que va ser aquest qui va posar la denuncia, la propera vegada serà diferent.

El motiu de la denuncia era aconseguir una mascareta per cada dia de feina i per aconseguir-ho es va presentar un seguit de documentació justificant els motius legals i les passes dutes a terme abans de presentar la denuncia davant d’Inspecció de Treball. El passat 12 de novembre ens va arribar la resolució de la inspectora de Treball. Aquesta feina l’haurien d’haver fet els delegats de prevenció, entre ells el d’ugt, que són els que tenen les hores per fer-ho i el lloc on aconseguir-ho: el Comitè de Seguretat i Salut. 

Esperem que el delegat de la ugt aprofiti les hores sindicals que té i faci la seva feina, deixant d’apropiar-se la feina d’altres sindicats, així ens anirà millor a tots els treballadors i treballadores de Transports de Barcelona.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario