domingo, 21 de febrero de 2016

DIGNITAT

Aquesta setmana d’aturades han anat molt bé, millor del que s’esperava per part d’alguns.
Tot i que l’empresa ha rebaixat a tots els seus lacais sindicals per fer la feina bruta, l’única que saben fer, la majoria dels conductors i conductores i molts mecànics han secundat les aturades.
On els conductors estan parant menys és a la cotxera de Zona Franca i Guantánamo. A Pablo Díez dimecres tenien tot el pati ple de busos.
Cbobq2EWAAAy2O9La majoria de mecànics del torn de matí i de tarda de Triangle secunden les aturades, en canvi els del torn de nit no para cap. A la cotxera d’Horta el torn de matí secunda, el de la tarda també s’aturen alguns i el de la nit si.
A la resta de cotxeres només paren 3 0 4 mecànics.
Els AICs que estan collats pels seus caps fins a límits insospitats i que els hi fan la vida impossible, segons ells mateixos i que tant es queixen, amb raó, no para ni un. Els agents de centre els hi deu semblar perfecte el preacord perquè només fa vaga un company d'Horta. Els comandaments que els canvien de lloc de treball quan els seus caps volen, que els hi canvien els horaris, els canvien dies de festa a discreció i pel que es veu estan en contra o en desacord amb el preacord no para ni un i una de les excuses es que no els hi posen mínims.
Senyors que som grandets, us penseu que tots els AICs i Agents de centre pujareu a comandament? I comandaments us penseu que tots pujareu a CGOL?
Ara sou el que sou i el que hauríeu de fer és defensar el vostre lloc de treball i que aquest tingui les millors condicions possibles i no que vingui un altre col•lectiu a aconseguir-vos els dos dies, els augments salarials, etc.
Per dignitat i perquè després no hi ha cap que renunciï al que s’aconsegueix amb les vagues hauríeu d’una vegada per totes posar-vos del costat dels treballadors i no de la Direcció. Perquè us agradi o no sou classe treballadora i estem lluitant per un nou conveni que ens porti: condicions de treball més justes i recuperar el poder adquisitiu perdut. Encara esteu a temps de donar un cop de puny a la taula i sortir a la porta amb la resta de treballadors.
Us imagineu un dia de vaga o d’aturades, en el qual quan els conductors i conductores entren el bus a cotxera, després van a entregar el cartró i en aquell moment tots els treballadors de l’oficina (Agents de centre, comandaments, tècnics polivalents, administratius, etc) s’aixequessin del seu lloc de treball, secundessin l’aturada i sortissin a la porta amb la resta de companys i companyes?
Seria massa, no podrien gestionar-ho. Com farien per poder treure el servei a l’hora de la sortida després de l’aturada? Aquell mateix dia la Direcció trucaria al Comitè de Vaga per intentar solucionar el conveni. De vosaltres depèn.
Per DIGNITAT, per COMPANYARISME, per DEMOSTRAR que existiu, la propera setmana heu de parar SI o SI, no existeixen EXCUSES.
La Direcció de l’empresa diu que no hi ha més diners i en canvi a les comptes de 2016 on hi surten ingressos i despeses, aquestes ultimes s’han apujat respecte el 2015.
Al 2015 les despeses van ser de 313.605€ i el 2016 319.946€ però la despesa en personal operatiu, és a dir, els treballadors que estem dins de conveni va ser de 208.869€ al 2015 i de 206.874€ al 2016. Això vol dir que el 2016 preveuen gastar-se menys en els treballadors i treballadores però en canvi les despeses globals de l’empresa seran superiors.
On aniran els diners que preveuen gastar-se de més sinó va al personal operatiu? Seran les primes dels directius per seguir congelant-nos el sou i precaritzar les nostres condicions laborals? Diners hi ha però se’ls volen quedar ells.
L’alcaldessa, Ada Colau, l’altre dia a la inauguració de la L9 els hi va dir als companys i companyes de metro que volia arreglar el tema del conveni però sempre entenen que s’ha d’ajustar dins els límits pressupostaris que té l’Ajuntament de Barcelona.
Límits pressupostaris de l’Ajuntament? I finançarà el 50% del ramal de la L10 que passa per la Zona Franca i que hauria de pagar la Generalitat de Catalunya? O per col•locar el tramvia per la Avinguda Diagonal no hi ha límit pressupostari?
Senyora Colau, com diria la dita castellana: “Quién la ha visto y quién la ve”. Quin cinisme s’ha de tenir per dir aquestes coses i no caure-li la cara de vergonya.
La propera setmana estem convocats per pressionar a aquesta direcció i a l’Ajuntament per aconseguir un conveni digne i eliminar la precarietat dels nous.
Portem 4 anys amb els sous congelats i tragant els que no esta escrit. Estem farts i volem el que ens pertany.

No hay comentarios:

Publicar un comentario